De precisie van Ultrasoon

Product overzicht

SDT270: De kracht van ultrasoon geluid voor onderhoudsvakmensen.

De SDT270 heeft een veelvoud aan belangrijke innovaties in zich, welke allemaal gericht zijn op het verder professionaliseren van gelijk welk preventief onderhoudsprogramma. Geproduceerd door en voor onderhoudsvakmensen, de innovatie van de SDT270 toont onze verbintenis met de markten waarin wij werkzaam zijn aan, om intelligente en progressieve instrumenten te produceren. De SDT270 is niet alleen de eerste draagbare ultrasoon detector met ingebouwde IR temperatuursensor en een laser tachometer, maar het is ook de eerste ultrasoon detector met een SQL database om metingen op te slaan en rapportage data te beheren.

SDT270’s voornaamste kenmerken:

·

Meet breedband ultrasoon signalen met een bandbreedte van 100kHz

·

Data verwerving geschiedt d.m.v. een 250kHz monstername frequentie

·

Lange tijdsduur van monstername en data streaming

·

Geïntegreerde IR thermometer en tachometer

·

Geïntegreerde SQL data base

·

Gebruikers log – in

·

Navolgbare meetgeschiedenis – van gebruiker tot sensor

·

Gebruikers waarschuwing in geval van een alarmmelding

·

IP (internet) adres

·

Kan op afstand worden gecontroleerd en gebruikt

·

Heeft 2 meetingangen

Afbeelding: SDT 270


Het maakt niet uit wat uw toepassing is … WE HEAR MORE

Nauwkeurige en vergelijkbare wave. files

De SDT 270 is de eerste ultrasoon detector welke gebruik maakt van “high fidelity” ultrasoon opnames, waardoor een database van nauwkeurige geluidopnames kan worden onderhouden. Elk tijdssignaal wordt 250.000 keer per seconde bemonsterd en in het uitgebreide geheugen van de SDT270 opgeslagen. Dit resulteert in heldere en eenvoudig vergelijkbare signalen, welke een betrouwbare en precieze diagnose vergemakkelijken.

Twee meetkanalen

De aanwezige 2 meetkanalen geven u de mogelijkheid om meerdere sensoren simultaan aan te sluiten, en de desbetreffende metingen uit te voeren. Zonder dat er sensoren vervangen en/of opnieuw aangesloten moeten worden kunnen statische data (ultrasoon data in dBµV, temperatuur, omwentelingen/min en versnellingen) en dynamische data (tijdsignalen opgenomen in wave. files) opeenvolgend worden opgeslagen. Met de SDT270 is het concept van intelligent instrument ontwerp opnieuw vorm gegeven, waardoor u uw tijd nog efficiënter kunt gebruiken.

SDT 270 Sensorplate

ingebouwde IR tachometer

IR aanwijspunt

ingebouwde IR temperatuur sensor

ingebouwde ultrasoon sensor

Lemo connector t.b.v. externe sensor 1

Lemo connector t.b.v. externe sensor 2

SDT270 – opwaardeerbaar vanaf de basis tot …

Het SDT270 platform biedt vele opwaardeermogelijkheden. Het opwaarderen geschiedt op afstand, hierdoor verkrijgt u toegang tot nieuwe en/of meer geavanceerde functies. Er is de keuze uit 6 basisconfiguraties aan welke u een veelheid van sensoren kunt toevoegen. Zodoende ontwerpt u uw eigen, aan uw wensen en eisen aangepaste, ultrasone detector. Voeg het UAS softwarepakket toe, en er ontstaat een partnerschap tussen de SDT270, uw onderhoudsteam en uw computer.

Meer flexibiliteit door het “bouw steen” principe

ws2011 270lekdetection ws2011 270lekdetection2 ws2011 270lekdetection3 ws2011 270UASprintscreen

UAS - Ultranalysis® Suite

Het UAS softwarepakket beheert de verzameling, het verwerken en de analyse van de data, welke met de SDT270 zijn gemeten. Het is een bibliotheek in welke u gemeten data kunt opslaan en organiseren om deze eenvoudig te vinden. UAS kan statische data (ultrasoon data in dBµV, temperatuur, omwentelingen/min en versnellingen) en dynamische data (tijdsignalen en spectrum analyse) verwerken. De UAS boomstructuur is ontworpen, om elke database grootte te accepteren en biedt tegelijkertijd de mogelijkheid deze in afzonderlijke meetroutes te splitsen. Bovendien kunnen in de gesynchroniseerde databases van SDT270 en uw computer onderhandse meetpunten tijdens een meetronde worden aangemaakt.

ATEX gecertificeerde versie

ws2011 270ATEXlogo

De SDT270 ATEX voldoet aan de eisen, zoals bepaald door ATEX Directive 94/9/EC (II 1 G Ex ia IIC T3/T2 Ga) voor het gebruik in de meest gevaarlijke en potentieel explosieve omgevingen in de wereld. Het is voor het eerst dat ultrasoon inspecteurs, welke werken in een intrinsiek veilig geachte zonering, nu ook de geavanceerde en unieke mogelijkheden van de SDT270 ATEX kunnen benutten.

De SDT270 ATEX brengt dus nieuwe toepassingsmogelijkheden voor de Petrochemie, Raffinaderij, Off-Shore Industrie en vele andere industrieën waar ultrasoon meten tot nog toe niet mogelijk was.
De officiële classificatie van de SDT270 ATEX en de toebehoren (hoofdtelefoon, RS1 contactprobe, flexibele sensor) geeft aan, dat alle onderdelen aan de hoogst mogelijke eisen voldoen.

Ondersteuning en training op afstand

De SDT270 is de eerste ultrasoon detector welke middels het aanwezige IP adres globaal toegankelijk is. Met de bediening op afstand heeft u in uw onderhoudsprogramma ineens nieuwe mogelijkheden in de zin van hulp op afstand, training en alarmering.