De precisie van Ultrasoon

Lekdetectie sets

Uw perslucht lekdetectie programma wordt pas compleet met de SDT270 lekdetectie set

Het opsporen van lekken in een zeer lawaaige omgeving kan men het beste doen met een ultrasone detector. De SDT lekdetectie set’s zijn dusdanig samengesteld, dat het werken ermee veilig, snel en gemakkelijk gaat. Tijdens het samenstellen van de accessoires hebben we erop toegezien, dat veiligheid en gemak voorop stonden. De lek detector set’s zijn dusdanig met sensoren toe gerust om zeker te zijn, dat alle lekken kunnen worden gevonden en dat de veiligheid voor de hiermee werkende personen niet in gevaar wordt gebracht.
De SDT270 is uitgerust met een ingebouwde ultrasone sensor voor lekkage plekken welke in de directe bereikbaarheid zijn. Deze sensor wordt automatisch opgestart op het moment dat het instrument wordt aangezet.

Ingebouwde ultrasoon sensor

Het gebruik van de interne ultrasoon sensor wordt uitsluitend aangeraden, als de te controleren omgeving direct, veilig en eenvoudig te bereiken is. Voor een dergelijke configuratie is de gevoeligheid van de sensor ruim voldoende. Door het precisie rubberen opzetstuk op de ingebouwde sensor te monteren, wordt het effect van ultrasone bronnen geminimaliseerd.

Afbeelding:  SDT270 Interne sensor

Flexibele sensor

De gevoeligheid van de flexibele sensor is gelijk aan de gevoeligheid van de Ingebouwde ultrasone sensor. Om deze reden is het gebruik ervan ook in direct toegankelijke controle omgevingen. Echter, vanwege de ergonomische uitvoering wordt het nu gemakkelijker om moeilijk bereikbare plaatsen respectieve dicht op elkaar gebouwde pneumatische componenten te meten.
De flexibele sensor kan het best worden toegepast, waar al de genoemde omstandigheden optreden.

Afbeelding: Flexibele sensor

Parabool sensor

Meetafstanden overbruggen tot aan 30meter aan toe – met de parabool sensor is dit heel eenvoudig te realiseren, ladders, hoogwerkers en dergelijke worden pas dan gebruikt, als er daadwerkelijk reparaties moeten plaatsvinden.
Anderzijds wordt het niet aangeraden de parabool sensor voor de korte meet-afstand te gebruiken.
De gevoeligheid van de parabool sensor is significant beter, met de ingebouwde laser aanwijspunt kan men de op afstand zijnde meetpunten aanwijzen resp. identificeren.

Afbeelding: Parabool