De precisie van Ultrasoon

Overzicht

HEAR MORE

Het niet herstellen van persluchtlekken staat gelijk aan het weggooien van geld. Persluchtlekkages vormen in een gemiddelde productielocatie een hoeveelheid van 30% tot 40% van het geheel aan opgewekte perslucht. De compressorruimte staat bekend als de op 3 na hoogste energieverbruiker in de meeste fabrieken. Het vinden en herstellen van lekkages is dan ook een van de beste mogelijkheden om op energie en bedrijfskosten te besparen. Bijna geheel automatisch verminderen we daardoor ook de uitstoot van broeikasgassen.

Een lek betekent gevaar

Het opsporen van persluchtlekkages in automobiele besturingssystemen zou een prioriteit moeten zijn – tenslotte is ons aller veiligheid ermee gemoeid.

Dichtheidsproblemen betekent kwaliteit en comfortproblemen

Om de dichtheid van een gegeven volume respectieve structuur te controleren – bijvoorbeeld automobielen, vliegtuigen, clean rooms, gebouwen, muren in nucleaire omgevingen, etc. – heeft u de betrouwbaarheid en precisie van de ultrasone meet methode nodig.

Afbeelding: controle op dichtheidsproblemen Afbeelding: controle op dichtheidsproblemen Afbeelding: controle op dichtheidsproblemen

HEAR MORE met de SDT FLexUs

De SDT FlexUs is ontegenzeggelijk het product van de marktleider in ultrasone detectie technologie – ondanks z’n bescheiden prijskaartje. Het uiterlijk herbergt geen bedrog. De SDT FlexUs is een solide stukje gereedschap en eenvoudig in het gebruik. Het herbergt de kwaliteit welke synonym is met de naam SDT. Lekdetectie is tenslotte een serieuze zaak, waarbij een serieus stuk gereedschap hoort. Het kiezen van het juiste gereedschap maakt dan ook het verschil in een succesvol lekdetectie programma.

Afbeelding: SDT FLexUs

HEAR MORE: de betrouwbaarheid van de SDT FlexUs is onbetwist

·

De SDT FlexUs geeft een lek aan middels een kwaliteitssignaal dat representatief is voor datzelfde lek. Feitelijk heeft elk lek zijn eigen unieke geluid. Sommige detectoren geven amper een elektronische “beep” op het moment, dat een ultrasoon signaal aanwezig is. Een gebruiker heeft dan ook geen inzicht of een dergelijke “beep” een lek betekent of een ander ultrasoon signaal voorstelt.

·

Om het comfort te verbeteren kan het volume van de hoofdtelefoon snel en eenvoudig worden bijgesteld op het moment dat een een zeer luid ultrasoon signaal nadert. De gevoeligheid biedt een hoge mate aan precisie, waardoor het zoeken naar lekken een plezieriger bezigheid wordt, en niet een kwaal. Vervolgens is de SDT FlexUs uitgerust met een dubbele besturingsinstelling: of continue of non – continue.

·

Het ontwerp van de FlexUs is gebaseerd op de uitermate populaire Flexibele Sensor van SDT. Gemonteerd op het uiteinde van een flexibele metalen buis kan men de ultrasone sensor ook in moeilijk te bereiken plekken gebruiken. De SDT FlexUs kan in elke gewenste positie worden gebracht: buigen, draaien – het is gemaakt om het opsporen van lekken zo eenvoudig mogelijk te maken.