De precisie van Ultrasoon

Ultrasoon en non ultrasoon preventief onderhoud

In de huidige economische situatie zorgt preventief onderhoud voor een belangrijk voordeel: verbeteren van uw concurrentiepositie.

Eindelijk wordt onderhoud weer gezien als een belangrijk bedrijfsonderdeel dat bijdraagt aan het vergroten van de concurrentiepositie van het bedrijf, omdat onderhoud een fundamentele spil is in de controle van de totale machinekosten, kwaliteit en levertijden van producten en services.

De staat van productiemiddelen en derhalve ook de prestatie van een productie eenheid zijn beiden direct afhankelijk van de effectiviteit van uw “gereedschap” onderhoud. Door preventief onderhoud deel te laten zijn van uw bedrijfsvoering, wordt verslechtering en slijtage opgespoord en gedurende de levensfase van uw productiemiddelen vastgelegd. Op deze manier kunt u fouten vroegtijdig herkennen en erop anticiperen. Defecten worden dan ook gemanaged in plaats van er mee te worden geconfronteerd met als gevolg, dat productiestops kunnen worden gepland zonder uw resultaten onvoorzien negatief te beïnvloeden.

Een preventief onderhoudsprogramma dient dan ook te bestaan uit controle en diagnostische technologieën: ultrasone detectie, thermografie, vibratie analyse en olie analyse.

Afbeelding: preventief onderhoudsprogramma bestaande uit controle en diagnostische technologieën: ultrasone detectie, thermografie, vibratie analyse en olie analyse

U heeft goede oren nodig om uw concurrenten telkens èèn stap voor te zijn….om die reden heeft u een “ultrasoon oor” nodig voor uw productiemiddelen.

Ultrasone detectie wordt tegenwoordig gezien als een beslissnede strategische prioriteit. Het helpt u flinke besparingen te realiseren door verspillingen te elimineren. Het voorkomt ontelbare onverwachte incidenten, welke in de regel uiterst kostbaar zijn. Het draagt in belangrijke mate bij in kwaliteitsverbeteringen in en van uw productiemiddelen en hun opbrengsten. De SDT270 ultrasoon detector is het essentiële multifunctionele gereedschap voor uw preventieve onderhoud. Het gebruikersvriendelijke ontwerp verzekert u ervan, dat een ieder ermee overweg kan. Met èèn enkel stuk gereedschap heeft u het meest complete antwoord voor tal van onderhoudstaken.

·

Lekdetectie in perslucht, vacuüm, stoom, gassystemen

·

Lager conditiemetingen

·

Smeringcontrole op basis van ultrasoon

·

Detectie van pomp cavitaties

·

Condenspot inspecties

·

Detectie van interne afsluitingen of lekken in kleppen, afsluiters en hydraulische gevulde systemen

·

Midden en hoge spanning inspecties