De precisie van Ultrasoon

RS1 naald contactprobe

Bijdrage van ultrageluid bij machinecontrole

Defecten aan roterende machines veroorzaken een breed geluidspectrum welke normaliter in een laag frequentiegebied worden gecontroleerd middels vibratie analyse technieken. Echter, een groot aantal defecten veroorzaken akoestische signalen met een groot gehalte aan hoge frequenties: de impact van lagers en transmissies, frictie resp. schurend geluid van smering en cavitatie van pompen. Uiteindelijk zijn er een aantal significante voordelen van ultrageluid in de vergelijking met vibratie analyse: het is ermee eenvoudiger te controleren op degradatie van lagers en transmissies omdat in het hoge frequentiegebied geen maskering van ultrageluid optreedt.

Vervolgens functioneren de ultrasone resonantie sensoren als een mechanische versterker van hoge frequenties. Bovendien heeft het SDT270 instrument een uitstekende “signal-to-noise” ratio, welke de detectie van zwakke variaties in de achtergrond vibraties goed mogelijk maakt.

Het resultaat is dat de ultrasone technologie een uiterst selectieve methode is om deze defecten vroegtijdig aan het licht te brengen; dit geldt evenzeer voor problemen in de lage frequentiegebieden, welke bijvoorbeeld voorkomen in apparatuur met lage omwentelingssnelheden.

RS1 naald contactprobe

De RS1 naald contactprobe werd specifiek ontwikkeld om contact gedragen (structure-borne) ultrasoon geluid in industriële omgevingen te kunnen meten. Het is de bij uitstek geschikte sensor voor uw machineconditie metingen. Snel even een meting verrichten – met de RS1 naald contact sensor is het mogelijk. Men zou deze sensor kunnen vergelijken met een super stethoscoop (daadwerkelijk kunnen horen wat binnen in een apparaat gebeurt met de bewegende delen), plus: eenduidig kwantificeren van ditzelfde geluid.

Afbeelding: ws2011 270ATEXlogo

Deze sensor is ook in een ATEX gecertificeerde uitvoering leverbaar
(Directive 94/9/EC).

Afbeelding: RS1 naald contactprobe