De precisie van Ultrasoon

Ultrasone dichtheidstesten van ondergrondse tanks

Voordelen

HEAR MORE – 5 redenen om meer te horen met de ultrasone SDT TankTest Methode

Ecologisch

In het geval van een lek wordt tijdens het testen geen vloeistof naar de grond gelekt. De vervuiling wordt niet vergroot, zoals bij overdruk testen het geval is. Er wordt geen gebruik gemaakt van (op)vul water, dat na de test verwijderd moet worden.

Snel

Met de ultrasoon methode behoeft een tank niet te worden geleegd / gevuld, er is geen wachttijd nodig, met andere woorden, een installatie behoeft niet te worden stilgelegd zoals bij een hydraulische methode wel het geval is. Men kan de tank, de vul eenheid en de pijpleidingen in een enkele handeling testen, zonder dat het paneel van het mangat verwijderd hoeft te worden.

Precies

De SDT TankTest methode detecteert zelfs de kleinste perforaties en “mini fouten”, welke nog niet tot een lekkage hebben geleid. Het lokaliseert het dichtheidsprobleem, hetzij in de tank zelf, rond de mangat afdekking, of in het pijpleidingwerk en/of hun aansluitingen.

Betrouwbaar

De test kan worden uitgevoerd tot een vloeistofhoogte van max. 2 m, behalve als de tank 100% gevuld is. De SDT TankTest wordt niet beïnvloedt door temperatuur, vochtige omstandigheden of de helling van de tank. De methode is zowel in droge als in natte omgevingen even effectief.

Eenvoudig te gebruiken

Het instrument met toebehoren is ergonomisch, de controle kan eenvoudig worden uitgevoerd door een ieder, welke een technische of praktische training van de producent of diens vertegenwoordiger heeft gevolgd.

Naast de tijdswinst tijdens de installatie van het instrument met toebehoren, biedt de SDT TankTest voordelen zoals: robuust uitgevoerd voor het gebruik op locatie, duizenden controles kunnen worden uitgevoerd. Het NiMH accupack maakt gehele bewegingsvrijheid mogelijk plus een gebruiksduur van 8 tot 10 uur.

Een erkende en beproefde methode

De SDT TankTest voor het testen van ondergrondse tanks werd ontwikkeld door SDT.

Belgische Erkenning

De SDT TankTest methode werd reeds 1995 getest en erkend door verschillende autoriteiten, inclusief AIB Vincotte en Lloyd’s Register in Antwerpen. De methode wordt erkend door de Walloonse Overheid en is in de wetten van 3 juli 1997 en 30 november 2000 vastgelegd. De erkenning is tevens verkregen van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (Aminal, nummer AMV/30.06.95/1 en Vlarem, editie II, paragraaf 5.17.2.8 en 6.5.7.2).

Franse Erkenning

In 1998 heeft Celim in Senlis de ultrasone SDT TankTest Methode in opdracht van het Franse Ministerie van Stad en Land Planning en het Milieu getest; de methode werd goedgekeurd. In vergelijking met de hydraulische methode (de tank op overdruk zetten nadat deze is gevuld met water) is de SDT TankTest duidelijk waarneembaar beter in de gevoeligheid van het detecteren, eenvoudiger te integreren, sneller en economischer.

USA Erkenning

De SDT TankTest Methode is met succes door Ken Wilcox Associates getest. Dit Amerikaanse bedrijf is door de EPA gelicenseerd; het is de enige organisatie wereldwijd welke het minimum niveau gedefinieerd heeft waaraan een techniek moet voldoen om binnen de Amerikaanse markt te mogen worden gebruikt.

Ervaring en kennis

SDT International heeft direct en indirect deelgenomen aan het testen van duizenden tanks in België en elders in de wereld. Het bedrijf heeft een team van technici en specialisten in dienst, welke allen een solide kennis van deze materie en deze services hebben.