De precisie van Ultrasoon

Luikdeksels, ultrasone dichtheidscontrole en on-board condition monitoring

SDT SherLogTA set

De SDT SherLog TA (Type Approved) set is de in hoofdzaak gebruikte ultrasone detectie set.. Het is bedoeld voor de dichtheidscontrole van luikendeksels. De SDT SherLog TA is voorzien van een ingebouwde sensor, een flexibele sensor voor snelle en duidelijke controles langs luikendeksel pakkingen, en een sterke ultrasone zender in Multi setting uitvoering.

De SherLog TA set is binnen de IACS specificatie UR Z17 geclassificeerd en formeel type gecertificeerd door Class Maatschappijen. Dit betreft de LRS, ABS, DNV, RMRS en HRS. Zelfs nu nog is de SherLog TA het enige instrument wereldwijd dat al deze goedkeuring van hoog niveau heeft.

Naast zā€™n vele mogelijkheden biedt de SherLog TA een unieke software routine welke uitsluitend aan de dichtheidscontrole van luikendeksels gewijd is; data opslag, data overdracht naar een PC van alle gemeten data en nauwkeurige rapportage.

Ook kunnen met de SDT SherLog TA andere toepassingen aan boord worden uitgevoerd, bijvoorbeeld elektrische storingen (corona, arcing), mechanische inspecties (condenspotten, stoom, hydraulische en pneumatische installaties, pompen). Om al deze en andere, niet genoemde, toepassingen te kunnen uitvoeren heeft men diverse optioneel verkrijgbare ultrasone en niet-ultrasone sensoren nodig.

Afbeelding: SDT SherLogTA set

De SDT SherLog TA: door Class goedgekeurd instrument en werkwijze

Zoals eerder al aangegeven, biedt de SherLog TA ultrasone detector weergaloze en niet eerder vertoonde nauwkeurigheid in betrouwbare dichtheidscontrole van luikendeksels. Dit zijn een aantal van de redenen waarom de SDT SherLog TA ultrasone detector voor dichtheidscontrole goedgekeurd is door IACS en Non-IACS Classificatie Maatschappijen zoals LRS, ABS, DNV, RMRS en HRS. Zelfs nu nog is de SherLog TA het enige instrument wereldwijd dat al deze goedkeuring van hoog niveau heeft.

Logo DNVLogo: HRSLogo: Lloyd's RegisterLogo: ABSLogo: PC